Äntligen New York!

Så kom fredagen den 16:e maj, väskan blev packad på torsdagen, eller packad och packad, jag slängde ner lite trosor, strumpor och linnen tillsammans med elektronik jag inte klarar mig utan.

Jobbade på dan, vid lunch kände jag mig redo att åka, satt dock kvar ett par timmar och fixade lite. Tog bussen till Hötorget och gick sen till Malmskillnadsgatan (Stockholms gamla horgata!) där ressällskapets sambo jobbar. Åkte till Spånga och hämtade upp Carro för avfärd mot Arlanda.

Vi var i god tid och längtade efter en drink på Arlanda innan planet skulle gå. När vi kommer fram till Arlanda är flighten tidigarelagd med 35 minuter, vi får inte göra en bagagedrop till USA utan måste köa till incheckningen. Igenom säkerhetskontrollen så står det ” GO TO GATE” och vi i ser att drinken är inställd!

Köpte lite godis i alla fall, vi var ju incheckade så de måste ju vänta på oss i alla fall. Igenom passkontrollen och sen ytterligare en kontroll, där står en tant med ett barn, de verkar inte ha något boardingcard så personalen beställer avplockning av deras bagage och de får inte åka med. Skyndar till gaten som inte ens har öppnat! Ja ja, bara att sätta oss och vänta.
image

Kommer på planet, inte Norwegians nya fina som tänk utan ett inhyrt från HiFly! Inte hört något gott om dessa flygningar men planer var över förväntan, inte nytt men inte skabbigt! Det slutar med att vi lyfter 5 min före ordinarie tid, vi har alltså stressat i onödan.
image

Flygningen gick jättebra, maten var OK, det fanns någon film eller serie att kolla på i början. Sen sov vi en skvätt, de fick ju inte sälja alkohol förutom till maten, då kan man ju likaväl sova.
Vaknade och fick frukost, då hade var tjuriga flygvärdinna kommit tillbaka, hon kan inte ha gillat sitt jobb! Alla andra var jättetrevliga.

Dåligt väder i New York, ändring av landningsbanor gjorde att vi fick cirkla typ 4 varv innan landning, det var dock inte så turbulent som det kunde ha varit.

Hittade väskorna, klarade att lämna fingeravtrycken och log mot kameran. Letade upp var vi skulle hitta vår föreställda samåkningstaxi, köpte en smoothie och sen kom taxin. Helt sjukt oväder ute, det ösregnade och blåste något hysteriskt! I taxin var det bara svenskar, ganska otroligt, två bodde dessutom på samma hotell som oss!

Resan med taxin tog en bra stund, översvämningarna avlöste varandra och värmen i taxin gjorde det omöjligt att hålla sig vaken. Väl framme vid hotellet skyndade vi oss före pensionärerna för att checka in, misstänkte att vi var snabbare!

Upp på rummet, högt i tak, mjuk säng och ett helt godkänt rum.
image

image

image

En snabbdusch och sen sussa gott!

This entry was posted in Okategoriserade and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *