Florida

Bokade en resa till Bahamas med 2 dagars mellanlandning i Fort Lauderdale Florids. Jag, Mats, Per och Krille med sin son Mathias.

Door-to-gate funkade utan bekymmer och flyget var i tid! Pers powerbank ‘såg läskig ut” så han fick visa ryggsäcken, Mats svabbades utan spår av narkotika. Mellanlandningen i Oslo gick också hur smidigt som helst. Per blev slumpmässigt utvald för kontroll. In i ett rum bakom, surfplatta, dator, händer och byxfickor svabbades utan spår av narkotika, skorna kollades också. Väldigt spännande men så nyttigt för honom att vara med om!  Norweigians dreamliner är underbar att flyga med!

Kom fram till Florida och alla väskor kom, leta efter hyrbilen var en utmaning: leta skyltar och förstå att man måste åka buss dit *skrattar* Hittade fram till rätt firma, de hade dock problem att få fram den stora bilen vi beställt! Tror vi stod i garaget och väntade över en timme innan jag hittade en kvinna som fick fram vår bil, grabbarna innan lyckades inte!

Stor bil

Mitt resesällskap och bilen, underbart stor!

Tog oss till hotellet enkelt och smidigt, älskar min mans lokalsinne och inbyggda GPS! Stor fin lägenhet med två sovrum och vi hade bubbelbad i vårt!

Bredvid sängen fanns det självklart ett bubbelbad!

Shoppingen i Sawgrass Mills imponerade inte, däremot fick jag äntligen åka träskbåt! En timme och två alligatorer såg vi. Varje gång ställde han båten så jag kom närmast, undrar om han visste att jag längtat efter det här sen 2011! Så häftigt! Brottas med alligatorerna är förbjudet i Florida så guiden tjänar mycket mindre pengar nu, men skulle han ta på alligstorn kan det ge 4 års fängelse, jättebra tycker jag!

Vår guide på träskbåten i Everglades!

Alligator

Två alligatorer såg vi, jag satt närmast <3

Lite coolt att få syn på grön Leguan vid vägkanten på väg till shoppingen!

Flyget till Bahamas gick sent så vi passade på att ta bilen ner till Miami Beach och bara kolla runt lite. Mycket skönare klimat där, havet gör stor skillnad!

Miami beach

Miami beach

På väg till flygplatsen körde vi fel, och himlen öppnade sig så man såg inget! Men vi kom fram, lämnade tillbaka bilen och hittade rätt terminal! Bahamasborna shoppar tydligen i Florida och hade hur mycket bagage som helst att checka in, tog över en timme trots få (men stora) sällskap före oss!

Tillslut kom vi ut till det lilla lilla planet som skulle ta oss till ön.

Litet flygplan

Liiiitet flygplan blev det över till Bahamas.

Mer om rummet, hotellet och taxiressn dit vid ett annat tillfälle!

This entry was posted in Familjen, Fritid and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *