Flyttar och rumsbyten

Stora tjejen flyttade till egen lägenhet i somras, ett tvåmånaderskontrakt. När det gick ut så flyttade hon hem ett par veckor tills sommarjobbet tog slut, då tog hon det nödvändigaste och drog ner till pojkvännen 20 mil härifrån och så bosatte de sig temporärt hos hans föräldrar. Första december fick de äntligen tillträde till sin egna lägenhet, en hyresrätt med tre rum och kök för en spottstyver i hyra!

Jag hade lovat hennes lillebror att han skulle få hennes rum när de flyttat in i lägenheten så nu blev det dags. Stämde av med stora tjejen att det var OK att jag packade ner de saker och kläder hon lämnat för att kunna genomföra flytten, det fick jag lov till. Tyckte inte det var så mycket men när jag packat i flera timmar så var 8 flyttkartonger fyllda, helt otroligt!

Ut med alla möbler utom sängen som brorsan ville ha, han byter en ställbar 90-säng mot en 140-säng med typ tempurmadrass som nog är den skönaste sängen jag sovit i! Grattis lillebror, du är vinnaren när syrran flyttade! Städa städa typ tomt rum, in med grabbens stol och dator (han använder syrrans skrivbord tills dess att vi kommer iväg och köper ett nytt till honom). Då tog energin slut och mamman halvdog!

Mellantjejens skrivbord har gått sönder, likadant som grabbens gamla men björk istället för vitt. Så hon får ta hans bordsskiva nu när han ska få nytt, det passar ihop med hennes möbler så det blir ju alldeles perfekt!

Söndagen tog slut och måndagen kom, maken åkte och jobbade och jag och grabben begav oss till IKEA för att köpa nytt skrivbord till honom. Vi har letat vitt skrivbord till honom i över ett år, men inget vi hittat har varit rätt alternativt för dyrt! Nu hittade han ett till rimlig peng, men nu ville han han björkskiva istället för vitt… Började med lunch på IKEA, alltid så mycket folk!

Hittade skrivbordet, 120 brett skulle det vara… Men oj, grabben hittade det som var 160 brett! Hmmmm förhandling: skippa byrån och använd garderoberna så för du det större bordet, DEAL! Men sen kom vi till färgvalet, svart var snyggt, sjukt snyggt, men blir dammigt. Vitt blir fläckigt… Svart vann, vilket jag tyckte var helt rätt! Han lyckades hitta en stol också, inte så dyr och han hävdar att han kommer sitta bättre i den istället för den han har, så han fick den också! Några lådor att stoppa in i hans hålbokhylla ville vi också ha, blir snyggare och lättare att hålla rent!

3000:- fattigare var det dags att ge oss ut till bilen. Kom en man och hjälpte oss att lasta in, så snällt! Sen sträckte han fram handen och skulle ha pengar… Jag hade en 20a, det tyckte han var för lite, men han fick inte mer! Vi låste bildörrarna när vi åkte iväg, tänker inte chansa på att någon sliter upp dörren och snor min väska! Iväg till det externa utlämningslagret och hämtade bordet innan vi hamnade i köerna hem.

Mellantjejen hade bytt sitt skrivbord själv när vi kom hem, så duktig och så skönt att jag slapp göra det! Göra ingenting ett par timmar innan jag bad maken om hjälp för att montera skrivbordet, sen monterade grabbarna nya stolen, så fint det blev!

Somnade som en död på kvällen, nöjd över att vara ledig ett par dagar till, massor kvar att fixa!

This entry was posted in Familjen, Fritid, Per and tagged , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Flyttar och rumsbyten

  1. Hosting says:

    Vi stack sen till Tyreso centrum och kakade sushi till lunch. Vi hann forresten skanka lite saker pa vag till badhuset.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *