Första turen med båten

Igår fick vi solsken, trots att SMHI lovat regn! Körde upp familjen och vi var alla överens om att det var båtväder! Käkade lite frukost och plockade ihop lite.

Jag och Mats började på ÖoB för att proviantera lite läsk, bra pris på burkläsk är inte att förakta som båtföda! Hittade lite kakor och annat bra å ha också. Dundrade förbi macken och insåg att det bra kortet med Björnen på nu är uppsagt, företagskort (med faktura hem) från jobbet där jag jobbade för 2 år sedan, känns helt OK att de låtit oss behålla rabatten så länge!

Hämta de två yngsta, upp till ICA och köpa lunch: Färdiggrillad kyckling med potatissallad och till mig vanlig sallad såklart 🙂 Lite frukt och bubbelvatten blev det också innan vi kunde bege oss ut mot böljan den blå.

Så skönt, ingen blåst och inga vågor, båten gick toppenbra tills den fick för sig att inte göra det, men det var bara tillfälligt. Sol, blå himmel, inga vågor, ingen blåst och semester!

Inte ofta man kan köra på utan vågor, underbart!

Inte ofta man kan köra på utan vågor, underbart!

Skulle lägga oss vid en brygga men det var folk där så då funkar ju ankar kanonbra… Eller om ankaret hade tagit och motorn inte bara lagt av! Tur det var vindstilla då vi bara låg ett par meter utanför klipporna! Medan Mats meckade motor så käkade jag och barnen. Sen startade båten, men då fungerade inte ankarspelet så vi fick dra upp ankaret för hand, men det var en baggis i jämförelse med en motor som inte startar!

Åkte in till vår brygga så fick gubben också lite käk, solen sken och alla var glada. Fick fint besök av en svan också, men man får inte mata inne vid båtklubben så den fick snällt simma vidare.

Barnen knallade iväg till stranden och tog sitt första dopp i havet, det var kallt men vattenkrig blir tydligen bara roligare då!

Då min träning ställdes in och mellan kunde ta ett senare tåg så fick ungarna ut och ro lite också, så kul de i har i gummijollen!
Barnen trivs i egen jolle!

20130626-184048.jpg

This entry was posted in Familjen and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *