Händer så mycket

Älskar sommar och nu är jag ledig. Fullt upp och det är faktiskt fantastiskt underbart! Men bloggen med alla fina bilder jag tar hinns inte riktigt med, och det är väl bättre att leva livet än att dokumentera det. Tycker dock det är kul så jag försöker hinna med att uppdatera med vad som händer och fötter.

I fredags fick jag sluta 1400 istället för 1630, solen sken och make och son kom och mötte mig på jobbet! Tog oss ut till Djurgården och Skansen, skulle ta bussen för sonen hade fått för sig att tunnelbana är dåligt… Insåg när vi står och väntar på bussen att det är lååångt att gå till Skansen eftersom den bussen inte kör in på Djurgården utan stannar vid Djurgårdsbron. Då kommer det en buss som det står Djurgårdsbussen på, helt perfekt! Inte SL så det kostade 60 kr för oss tre men den stannade precis utanför entrén, var en dubbeldäckare så vi satt högst upp längst fram och så var det lagom svalt!

Inne på Skansen besökte vi glasblåsarna, tycker det är så häftigt och så fina saker de gör! Sen blev det vätskepåfyllning, jag fick bubbel, maken öl och solen läsk!Semesterskål med älsklingen!

 

Knallade vidare och åkte självklart Skansentåget, chauffören hade den hårfärgen jag hade velat ha när jag var 14, fanns dock inte i Sverige och jag hade ju inte råd att åka till London så något blått hår blev det aldrig.

Tågchaffisen hade coolaste hårfärgen! Så läckert att jag bara måste fota!Insåg att det måste vara ett perfekt sommarjobb, ta lite betalt, köra tåget och se alla glada människor!

Ett besök hos Sälarna är ett måste, en låg och solade och stylade lite för oss, den andra hade gömt sig på botten och kom bara upp för att sola nosen lite snabbt. Två  olika sälar, så fina!

Glasspaus! Lakritsströsslet var slut och har slutat tillverkats hos leverantören!!! Men glass är gott ändå…

Glasspaus2

Hittade älgarna också, men de tyckte nog det var lite för varmt, älgkalven bara låg helt utslagen stackarn!
Den är inte död, bara matt av värmen.

Sen var det dags att titta på björnarna. På ena sidan såg man så dåligt och besvikelsen var stor. På andra sidan hittade vi dock mammabjörn och tre björnbebisar, då var lyckan total! Här stod vi länge och bara njöt av de söta nallarna!

Mamma Björn och Nallarna

Björnungarna busade lite också, så söta!

Busungarna busar!

Hittade Lodjuren utan problem, även här fanns det bebisar! Så söta missar! Mamman tog tag i den ena i munnen och bar iväg med den, helt fantastiskt sött och sen jamade den jättehögt och ropade på ungarna som inte var där hon var.

Lo i sol

Ena ungen var så nyfiken och vägrade gå till mamman så mamman fick helt sonika komma och vakta ungen där den var!

lo mamma o barn

Tittade lite på grisarna och sonen passade på att svalka sig lite i vattenspridaren.

Smågrisar

Duschning

Ett kort besök på Skansenakvariumet hann jag och sonen med medan maken tog en öl. Lemurklapp

Ena krokodilen var så konstig, låg med öppen mun till skillnad från polarn i akvariet bredvid!

Krokodiler

På väg hem unnade jag mig något jag inte ätit på länge: Tunnbrödsrulle med Bratwurst och RÄKSALLAD! Åååååå Bratwurst och räksallad, snacka om att vara i himmelriket!

Korv mindre

This entry was posted in Familjen, Fritid, Per and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *