High Line, Spice Market mm New York dag 2

Dagarna springer iväg, i söndags blev det frukost i baren innan vi skulle till High Line, en gammal järnväg som de gjort om till en oas att se New York från lite höjd. Vi hade kollat kartan och gick åt rätt håll, hittade den dock inte och insåg att går vi längre fram är det tvärkört! Stoppade en taxi, så kunde vi bocka av det från listan också, bad honom att köra oss dit man går in till High Line… Han körde ett kvarter vid den jättestora byggarbetsplatsen, svängde vänster och pekade på en trappa upp! Vi hade aldrig hittat dit själva och det var värt 5 dollar!

image

Utsikt vid frukosten

Knallade vägen fram och det var en massa att se, underbara skyskrapor, mindre fina hus, otroliga grafittimålningar, konstiga parkeringsgarage mm mm
image

At the end of the road knallade vi ner en trappa, vi visste att vi skulle besöka Spice Market och Chelsea Market så vi började knalla. Sprang på Efva Attling, eller för att vara helt ärlig, hennes butik. Otroligt trevlig tjej jobbade där, vi kollade runt och fick ett varsitt prov på Efvas nya parfym. Frågade efter vägen till Spice Market, typ bara runt hörnet 🙂

Väl framme var alla uteplatser i solen upptagna så vi satte oss inne, beställde in passionsfruktsangria, en Pad Nang och en kycklingsallad att dela på. Maten var helt fantastisk och likaså miljön, vår servitris var inte nöjd med sitt jobb vilket märktes väldigt tydligt. Först fick vi in fel dricka, fick vänta jättelänge på Sangrian, på notan behövde vi bara betala halva priset vilket kändes rätt.
image
image
image

Vidare till Chelsea Market, bara mat, bara mat, bara massor utav mat. Men oj vad mycket annorlunda och spännande affärer, vi var dock proppmätta så det blev ingen shopping där.

Tanken var att vi skulle besöka Boom Boom Room på The Standard, letade upp hotellet, så kul att det står på pelare och går inte att missa! Smet in till hissarna och plankade upp med de som åkte, gick ut och knallade resten av trapporna. Inte fan kom vi upp till baren, så vi tog hissen och åkte ner och gick ut.

Smet in på DSW en kortis på vägen hem, oklart hur länge vi var där men säkert några timmar! Sen hem till hotellet för en Powernap. Fick värsta magkatarren, endera Sangrian på dan eller tidsomställningen. Eftersom båda var trötta efter eftermiddagsluren och vi inte hittade någon frestande restaurant precis runt hörnet så fick det bli middag på hotellrestauranten! Det var OK, ingen höjdare. Med kraftig magkatarr så smakar nog inget gott i och för sig.

Upp och sova, det tog några timmar efter intag av Loosec och Rennie innan magen slutade göra ont, sen sov jag som en prinsessa!

This entry was posted in Fritid and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *