Igång med simning också

Så var då äntligen dagen då jag åkte iväg och skaffade mig årskort på Stockholms simhallar. Började morgonen med att gå upp tidigt, fasiken vad svårt det är att vända tillbaka dygnet! Jag gick upp före 7, var tvungen att raka ben och bikinilinje samt stoppa något i magen! Blev havregrynsgröt med lingonsylt, det står man sig bra på! Ökade med en halv deciliter, men fick då inte i mig allt istället, men när det inte är dyrare än så så är det OK att kasta det man inte får i sig.

Innan det bar iväg till simhallen kom den stora utmaningen, att få upp 11-åringen! Han somnar inte på kvällarna så det är hopplöst att få upp honom på mornarna. Nu fick han sovmorgon till kvart över 8, det är inte så bra men jag hann helt enkelt inte väcka honom innan. Satt inne och pratade med honom i 10 minuter och satte på TVn på ganska hög volym, det var Scoby Doo och då är det lite action så kanske kunde det hjälpa hans ögon att hålla sig uppe!

Var vid simhallen på 10-15 minuter, hade räknat med 20-25… Bara att sitta och vänta in storasyster som jag skulle simma med. In, shoppa årskort och det ingen hade berättat var att de fotar en också! Men jag kommer väl alltid se så där sliten och trött ut om vi ska träna på mornarna så det får funka!

Simmade 25 minuter, kände att jag fick bra flyt i simningen och hade pallat en stund till. Men jag är ju inte mer än människa så när bubbelpoolen var ledig och syster föreslog att vi skulle upp dit och sätta oss så bangade jag inte en sekund!

Bubblade länge, duschade länge, bastade en stund innan det var dags att fylla på med lite juice och faktiskt unnade jag mig en araksboll när jag äntligen hittade en. Den var självklart inte så god som i mina drömmar, men nu vet jag att hjärnan lurat mig och nästa gång räcker det med juice och en banan efteråt!

Hem och fixa lunch, familjen hade precis ätit frukost, förutom 17-åringen som skulle ut på PW och sen äta frukost?! Vi är ganska ordentligt osynkade i familjen! För mig blev det en fin köttbit (vi var på CityGross igår och shoppade) med snabbfrästa champinjoner och paprika, med lite salt så blev det fantastiskt gott!
image

Igår gjorde jag en smoothie som blev underbart god, jag har nu köpt hem krossade linfrön som jag ska ha i i fortsättningen för det är nog bra, ska även testa med äppeljuice istället för apelsinjuice. Variation är nog bra. Den här blev så krämig att sugröret stod rakt upp!

Jättemumsig smoothie!

Jättemumsig smoothie!

Till kvällen igår blev det kyckling och rotfrukter i ugn, gjorde en egen sås med kycklingbuljongen som blev i stekpåsen. Så otroligt gott att till och med sonen som bara äter fädiggrillade kycklingar åt en hel filé! Dock fick han potatis till istället för rotfrukter  🙂
image

Glömde ta kort på kvällens middag, köpte hem färska laxfjärilar igår, stekte på dessa tillsammans med kokt potatis och creme Fraiche/stenbitsrom/majonäs som sås, alltså vilken skillnad mot de frusna filébitarna! City Gross kommer att få besök ofta, både köttet och laxen var så otroligt gott! Imorgon ska jag testa lövbiffen!

Nu är klockan snart midnatt, lillen sover sedan drygt en halvtimme och 17-åringen har precis lagt sig. Själv ska jag kolla lite på TV och träna lite bålträning, den är kraftigt bortglömd och otroligt viktig, så bye bye, 30 minuter bål väntar innan sängen (sov 2,5 timme efter middagen så det är OK).
image

This entry was posted in Fritid, Träning, mat och hälsa and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *