Karlskoga och Gelleråsen dag 2

Tanken var att vi skulle äta frukost klockan 8 och vara på Gelleråsen vid halv 10 eftersom våra “gröna grabbar” skulle köra första omgången klockan 9.40…  Ställde klockan men kunde inte riktigt komma upp. När klockan var 8 hoppade vi in i duschen, lillskrutt var genomtäppt i näsan och skittrött, gick inte att få liv i… När klockan var kvart i 9 läste vi i broschyren att frukost serveras på vardagar 7-9, då blev det panik! Fick upp lillen och gick ner till baren där frukosten  serverades. Allt såg väldigt fint ut, inga massor men helt klart en jättefin hotellfrukost. Det fanns även en “frukostmeny” som vi missade men som vi blev tillfrågade om vi ville ha något från, klart vi ville! Äggröra med bacon tyckte jag och gubben lät smaskens! Då tillagades det och när det kom in hamnade vi i himmelriket! Äggröran smälte i munnen och var fantastiskt god, baconet perfekt stekt! Så frukosten på Grönfeltsgården får med beröm godkänt!

Upp på hotellrummet och försöka få ordning på lillens nästäppa, djävla allergi! Lyckades i alla fall få honom så att han kunde andas och det är ett framsteg. I med ögonsalvan mot vageln och försöka torka bort överflödigt, undrar varför den är så fruktansvärt jättegul!

Packade ihop oss, lämnade in nyckeln och drog iväg och shoppade lite dricka och snarr att ha under dagen. Hittade en Kettelbell på 8 kg som jag råkade köpa också  🙂

Kom till Gelleråsen 10 minuter innan gröna gänget skulle köra igen, såg inte att det gick att komma upp på läktaren så vi smet in vid ambulansen och utkikstornet som var ett bra ställe att fota och filma på. När de hade kört en gång så var det dags för “gula gruppen” att köra, då gick det snabbare och det var tydligt att det gänget var mer erfarna. Jättekul att se, trodde inte jag skulle tycka att det var kul.

Sen brast det, det kliade i lillens ögon, näsan täpptes igen helt och han orkade inte mer. Gick bort till caféet för att komma inomhus lite och då lättade det lite, de hade goda äpplen också som jag kunde muta honom med. Ut till banan för att se när gröningarna skulle köra sista omgången innan lunch.

Ringde vårdcentralen och bokade tid till läkaren till imorgon, behöver hjälp att få ordning på den här allergin då receptfritt inte räcker till längre.

Efter lunchen tyckte L som körde att han hade kört nog, 3 omgångar igår och 3 idag fick räcka. Vi var lite sugna på att kolla Go-Karten så vi tog bilen upp dit. Lillen fick köra riktig Go Kart trots att han inte fyllt 13, vi ströp gasen som en säkerhetsåtgärd och han fick i en extrastol för att nå pedalerna lite bättre. Sen körde vi 3 och L fotade, så kul det var! Jag och Lillen har aldrig kört förut och höll ungefär samma varvhastighet medan gubben körde om oss båda  🙂 2 x 8 minuter skulle vi köra, efter halva andra omgången började lillplutt må illa så då körde han av och gav upp. Maken blev också illamående så de två sista varven hade han samma hastighet som mig och lillen: över minuten.

Hjälpte till att lasta L och Ks hojar sen begav vi oss hemåt, blev en alldeles lagom dag på banan och med Go Kart som avslutning!

Helt slut i bilen hem och både jag och lillen sov en bra stund båda två, med munnarna öppna som fågelholkar, men vi snarkar inte  🙂

This entry was posted in Familjen, Fritid and tagged , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *