Karlskoga, Gelleråsen och BodaBorg

Flera av våra polare skulle till Gelleråsen och köra MC på banan, när det bestämdes var gubben min inte riktigt i skick att planera så han valde att inte boka.

Nu kom dagen då det var dags, gubben min ville gärna dit och titta på, att köra bana kändes inte aktuellt. Dock kräver det lite planering; var ska han bo, när ska han åka etc etc, flera beslut som måste tas och att ta beslut är inte hans starka sida just nu. Då kom jag med den brillianta idén att vi åker alla 3, bokar hotell och är lite på banan och har lite familjesemester!

Grabbarna drog redan på söndagen med hojjarna, vi hade ju ingen anledning att åka så tidigt så vi planerade måndag till tisdag. Hittade jättefint boende på Grönfeltsgården i Karlskoga, en liten svit för 3 personer för under 1500:-!

Planen var att åka klockan 8 på morgonen, men stress och jäkt finns inte i vår familj längre så vi kom iväg klockan 9. Tuffade iväg och stannade i Södertälje på Mc Donalds för lite frukost. Den lilla Muffinen med ägg och bacon med juice till var nästan hela min dagsranson av kalorier! Men man ska inte räkna kalorier när man har semester. Gott var det i alla fall, inte blev man mätt, men inte hungrig heller.

Tog oss till Karlskoga, tyckte det var uruselt skyltat till Motorstadion men vi lyckades hitta. Gänget körde 20 minuter varje timme, men det regnade och var blött så ingen av våra polare hade kört något när vi kom dit. Vi hade på vägen dit bokat BodaBorg för att ha något kul att göra, att sitta och titta på Motorcyklar i regn kändes inte ett dugg upphetsande, och speciellt inte som att ingen av de vi kände körde.

Så trist väder!

Så trist väder!

Vi drog dit och körde från klockan 13 till klockan var typ 17, lunchen bestod av kokt korv med bröd (ännu fler kalorier), varken nyttigt eller något man står sig på. Men oj vad kul vi hade, körde mest gröna banor som inte kräver så mycket fysiskt (vi hade jeans och är ju inte direkt smidiga jag och gubben). Tror inte vi klarade en enda utmaning på första försöket och det som var roligt var att vi alla tre fick hjälpas åt och tänka till för att klara cellerna. Inget tjafs, inget gnäll utan vi bara samarbetade och hade skitkul! Ett par banor funkade inte, de felanmälde vi, men de hann inte fixa de innan vi tyckte att vi fått nog och drog iväg till hotellet.

Kastade in pojken i duschen medan vi dog på soffan, det är ansträngande med så många kluriga utmaningar efter en tidig morgon. Åkte förbi apoteket och köpte ögonsalva och ögondroppar till lillskrutt som håller på att få en stor vagel i ögat, sen iväg och käka pizza med MC-gänget, vi trodde vi skulle bli 10, men vi blev 15 stycken! Jättetrevligt och det blev inte så sent då de som skulle köra dagen efter ville hem och slagga lite. Jag tror att alla hade kört lite när det blev uppehåll och det är ju roligare om man kan köra något pass när man hyrt banan i två dagar.

Vi åkte hem till vårt hotell, bäddade iordning bäddsoffan till lillpyre och sen kollade vi på Wallander, lillpyre är snart 13 men han gömde sig under täcket så fort jag sa till att han inte fick titta. Pappan hans somnade och snarkade sig igenom nästan hela filmen.

Nyrenoverad svit med sjöutsikt

Nyrenoverad svit med sjöutsikt

This entry was posted in Familjen, Fritid and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *