Lite om veckan på Cypern

I år blev det en resa till Cypern, insåg ett tag efter jag bokat resan att vi bokat hotell på Norra Cypern, d.v.s. Turkiska delen men flyg till Larnaca som ligger på den Grekiska sidan!!! Inte nog med att vi skulle över en gräns extra, de har vänstertrafik!!! OK, jag bokade helt enkelt taxi tur och retur till hotellet, taxichauffören borde ju veta hur det ska funka.

Kvällen innan vi ska åka pratar vi med vår grannar hemma, de skulle också flyga på solsemester samma dag som oss. De berättade att det inte finns några parkeringsplatser på Arlanda, allt är fullbokat! Panik, hur fasiken gör vi då… Jo, det blev att boka taxi, en stor som rymmer oss alla 5 med resväskor!

Gick jättesmidigt och så skönt att slippa parkera och åka bussen till terminalen! Problem med incheckningen av “children” som inte hade något kön på biljetten, fick göra manuellt så gick det bättre. Käkade lite på O’Learys innan, mumsigt men jag fattar inte hur fan de kan ta såna ockerpriser.

Flygningen gick jättebra trots försening då någon utan giltigt pass hade checkat in bagage som skulle lastas ur. Framme vid Larnaca kom väskorna som planerat och taxin stod och väntade. En fick sitta baklänges, det var ingen höjdare så vi fick byta plats mitt under resan.

Taxiresan tog 1,5 timme, det var kolsvart och slingriga vägar. Kom till den turkiska passkontrollen där allt gick jättesmidigt, vi hade innan fått fylla i visumpapper som taxichauffören lämnade in.

Väl framme vid hotellet så trodde de att vi skulle komma 4, men vi var ju 5 så in i tvättstugan där det var stekhett och leta lakan, kudde mm. Tillslut kom vi i säng och hade då även fått igång ACn.

Det enda som var inplanerat var sol och bad i poolen, och en eftermiddag vid havet.helt tvärtemot resan vi gjorde till Island för ett år sedan.

Det var hett, inte ens vattnet i poolen svalkade men det var så skönt speciellt för en badkruka som mig! Jag låg och plaskade nästan hela dagarna! Maten var underbart god, speciellt på alacarten! Provade flera olika rätter och det ena var godare än det andra.

Gå till affären funkade, tog ca 15 minuter tror jag, det var dock varmt så visst kändes det! Det är dock inte lätt att handla när allt står på Turkiska… Lyckades få hem lite frukost, spaghetti, bacon och grädde till carbonara och självklart en jättestor vattenmelon!

Lilleman fick en elak blåsa i munnen och hade svårt att äta större delen av resan vilket var jättetrist. Sen har han lite svårt med värmen och smet upp i lägenheten och svalkade sig till och från.

Katter var det gott om, sååååå söta! Slutade med att alla hade namngett en varsin.

Hotellet var OK, sämre än många andra vi bott på tyvärr, men det funkade.

This entry was posted in Familjen, Fritid and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *