Lördag, sol och båt

Idag skulle våra vänner åka ut till en ö och hämta båtdynor m.m. Eftersom vår båt bråkade lite sist så ville vi haka på, då kunde vi alltid bli bogserade hem om motorn skulle bråka igen!
Packade ihop oss och en annan god vän till oss valde att följa med, väldigt trevligt då han inte ens varit med ute med den här båten som vi köpte för 3 somrar sedan!

Packade ihop oss och var faktiskt på väg redan strax efter 10, det är ruskigt bra för att vara oss! Ut till båtklubben och precis när jag ska gå ur bilen för att öppna grinden hör jag i lilla radion i bilen “vilken tur vi har”, då är våra kompisar i bilen bakom oss utan att vi märkt det! Släppte självklart in dem och bilen efter också, jag brukar passa på att gå från bommen till båten, det är inte långt men varje steg räknas!

Båda båtarna startade, sen dog vår… Soppakranen brukar fungera att öppna efter man startat båten, men inte idag! Sen startade vår Trisse så fint (det är båtens smeknamn för man får inte döpa om en båt)! Tuffade ut från bryggan mot ön, det gick jättebra men gungande en del då det blåste.

20130629-234808.jpg
La vår båt bredsida mot en brygga där det stod något om vågbrytare och tilläggning förbjuden, det sket vi i! Vinden låg på så mycket att båten hade legat kvar mot bryggan även utan tampar! Gungade som fan så lunchen intogs på en filt på bryggan, i lä från båten, alla sätt är bra utom de som är dåliga!

20130629-234910.jpg

Begav oss hemåt och mitt på Mysingen blåste det och båten gungade som fan, bad gubben gasa på lite så att vi kunde ta vågorna bättre. Gick toppen, bara vi kom in i lä så kunde vi tuffa igen, det gillar jag bättre! Inne i hamn precis när vi skulle svänga in till våra y-bommar så la motorn av! Som ni nog förstått så blåste det en del idag vilket innebar att vi blåste mot kanten och stenarna.

Medan de stora pojkarna kollade motorn och försökte få igång den stod jag bak i aktern och försökte se om jag kunde putta ut oss från stenarna om det skulle behövas, beväpnad med båtshake! Största utmaningen var att inte trilla i för det är trångt där bak eftersom gummijollen hänger där.

Gled undan första stenarna fint, bytte riktning och det såg bra ut, tills jag får syn på en stor röd sten ett par decimeter från båten! Vill ju inte riskera att den går in i propellern OM vi skulle få igång eländet… Då går motorn igång och jag ropar upp till maken “en växel och lite gas nu så vore det perfekt” och det gjorde han med ungefär 1 dm tillgodo från stenen i propellern!

La till utan vidare missöden, vår seglarvän som låg vid bryggan missade att vi gled omkring vind för våg och det är helt OK 🙂

Väl hemma grillade vi lite, jag fick lax och alla pojkarna hamburgare, så är det här hemma att man äter det man vill!

20130629-235024.jpg
Lite luftpistolskytte blev det efter middagen, jag sköt så kasst idag så det kommer ingen bild på någon tavla!

Jo, det är kul när man ser att solen tagit! Smorde in alla mina tatueringar med solskydd 50 innan vi åkte ut med båten, det syns väldigt tydligt på axeln.

Hoppas att ni haft en minst lika fantastisk dag som jag haft, sol, underbar make, underbara vänner och en son som är världens goaste! Jo, 17-åringen har varit hemma ikväll, var med och sköt lite och bara allmänt mysig trots hängig!

God natt!

20130629-235305.jpg

This entry was posted in Familjen, Fritid, Träning, mat och hälsa and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *