Nu kan julen komma

Så har jag jobbat klart för i år och behöver verkligen vara ledig. Var så effektiv igår, jobbade, fixade iordning nyårspresenten till gubben (han läser inte här… tror jag), slog in makens julklapp och sonens ena som också kom igår.

Somnade (eller typ dog) en timme medan gubben lagade fantastisk middag: Högfärsbiffar med potatis och sås, det var fantastiskt gott!

Sen somnade maken, en kvart blev till typ 4 timmar 🙂

Så medan han sussade sött så klädde jag och sonen granen, den barrade som tusan så det var sista gången vi köper en röd gran. Plastgrannen på vinden eller en ädelgran blir det i framtiden!

Röd julgran, aldrig mer!

Röd julgran, aldrig mer!

Sen skulle pepparkakshuset byggas ihop, delarna fixade grabbarna igår så bara att smälta socker, låta bli att bränna sig kvar. Det gick riktgt bra, inga blåsor i år! Takbitarna blev lite för korta när pappan justerade sonens ritning så att vi slapp ha öppet på vinden, men det fixade vi med lite fetvadd! Tycker sonen gjorde ett fint första pepparkakshus! Nästa år kör vi med dubbla pepparkaksdegar, var precis så att det räckte när vi minskade en våning!

Sonens  första egna pepparkakshus! Ingen färdig byggsats i år!

Sonens första egna pepparkakshus! Ingen färdig byggsats i år!

Kom på att sillen måste läggas in också, det är vårt bidrag till julbordet. Fick apelsinsill hos svägerskan så det var jag tvungen att testa, och vanlig inlagd sill är ett måste. Svärmors recept på senapssill kändes också som ett måste precis som inlagd matjesill. Inte så stora burkar i år, vi blir typ bara 6 personer på julafton. Ååååå så lugnt och skönt det kommer bli, precis vad vi alla behöver i år!

4 sorters heminlagd sill! Hoppas det blir smaskens!

4 sorters heminlagd sill! Hoppas det blir smaskens!

Vi var klara före midnatt, lite disk sparade vi, får ju vara någon måtta på präktigheten! Maken vaknade och gick ner och la sig i sin säng och somnade gott, tror han var trött  🙂

Idag ska julskinkan fixas, klapparna ska in under granen och jag hoppas att jag idag hinner träna lite, igår hade jag inte en chans att hinna med det tyvärr! Tänkte lära sonen tvätta 40 idag, ljus 60 körde vi kurs i häromdagen. Han ska inte bli en sån som inte vet hur man tvättar när det är dags att flytta hemifrån!

This entry was posted in Familjen, Fritid and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *