Opererat bort gallan

Nu  är det äntligen gjort, gallan är borta och alla elaka stenar.

6-9 november hade jag 3 stora anfall, i London! Ingen vidare upplevelse men oj vad svensk sjukvård har överträffat mina förväntningar!

9/11: Akuten på Huddinge 6,5 timme
10/11: Återbesök på Akuten på Huddinge, nya prover, ultraljud och träffa läkare, bekräftad gallsten, remiss till Ersta sjukhus. Klart på mindre än tre timmar!

13/11: Samtal från Ersta, boka tid med kirurg för att se om jag ska opereras.
14/11: Träffade en fantastisk kirurg med en lika fantastisk sjuksyrra! Blir operation, Prio 2 så inom en månad.
20/11: Är i Malmö, får kallelse till operation.
25/11: Operation på eftermiddagen.

Enda gången jag varit nervös var när jag fick kallelsen, var inte beredd på att det skulle gå så snabbt. Maken är inte heller hemma det planerade datumet så det blev en del logistik hemma att fixa med…

Var inne på sjukhuset 45 minuter för tidigt. Strax efter 13 fick jag en coctail med tabletter (istället för lunch), sen vänta och vänta. Vid 15 kom en syrra och erbjöd mig en säng, ja, då var jag trött. Vid 15.30 stängde de avdelningen där jag var så jag fick gå in på avdelningen där man är efter man opererats. Kirurgen kom, en operation hade dragit ut på tiden, men han trodde att någon skulle hinna operera mig även om det inte skulle bli han. Han tog en spritpenna och ritade lite på mig.

16.30 var det dags, då hade jag en massa spring i benen så jag gick bakom sängen som syrrorna drog, de tykte nog jag var knäpp! In på operaionsavdelningen, fick en infart i armen. Skulle in i operationssalen och då skulle jag tydligen gå själv, trodde jag skulle få skjuts men icke  😀

Narkosläkaren var helskön, trodde jag var nervös för att jag hade kalla händer, det måste ha berott på morfinet för nervös var jag inte alls, mest bara otålig. Fick anddas i en mask och så stoppade de i något i armen, sen somnade jag gott.

Vaknade två timmar senare, hungrig! Fick kaffe och macka, slurp, bad om mer! Delade rum med en kvinna som sov och snarkade, hon mådde inte bra stackarn. Nattskiftet gick på, jag var så rastlös och de andra två bara sov… Tjurig nattsyrra försökte jag undvika, tur det fanns två andra som var trevliga.

Passade på  att svara på ett par jobbmail, sååååå uttråkad! Hon i 4:2 vaknade så vi pratade lite, jättetrevlig, men vi råkade väcka hon i 4:3.

Somnade någongång mitt i natten, sov skitdåligt! Sängen knakade och det var obehagligt med infaraten i handen. Kanske påverkad av all morfin och dubbla koppar kaffe  🙂

Enligt kirurgen ingen magträning på flera veckor, men jag får börja träna  försiktigt om några dagar. Fick Alvedon och något med morfin utskrivet.

Mamma  hämtade mig och jag var på benen ett tag, sen dags för morfintabletter och gå och sova. Sov hela kvällen, ont och helt slut. Tur svärmor var här och hjälpte till!

Nu är det torsdag, snart fredag. Har haft ont idag också när jag inte legat och vilat/sovit. Fick ta morfin i eftermiddags också, trodde jag skulle slippa det…

Imorgon en ny dag, ska till optikern med sonen, sen hämta yngsta bonus sent på kvällen så då lär jag hålla mig ifrån morfinet.

Glad att stenarna är borta. Blir full i skratt när jag tänker på att jag verkligen trodde jag skulle kunna träna lite direkt 😀

This entry was posted in Fritid, Träning, mat och hälsa and tagged , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *