Sommarhjul i juli

Idag kom dagen då sommaren officiellt kom till våra bilar, de fick på sig sommarhjulen! Min stackars SAAB har inte haft sommarhjul på sedan 2013, kört så lite och vi hann inte riktigt med, det är skönt med odubbat! Visst är det dumt att slita på de dyra vinterdäcken, men bilen går så tyst när de är på och med de få milen jag kör har det känts som att det kvittat. Nu kommer det bli mer åka av och då var det dags att byta!
Jag insåg att jag aldrig bytt hjul själv, först levde jag med en däckmeck, sen lämnade jag in för att få de bytta (hos X-et), nu är jag gift med en man som bara fixar 🙂
Idag guidade han mig så hjälptes vi åt, insåg att sommarhjulen inte blev tvättade när de åkte av förra gången… Av med vinterhjul, på med sommarhjul, tvätta sommarhjul, tvätta vinterhjul…

Sen dags för gubbens bil, han skiftade hjulen, fanns inget bra ställe att lyfta Volvon så bäst gubben fick sköta det själv. Jag tvättade självklart vinterhjulen, så fulla med asfalt att de inte gick att få fina 🙁

Det var mulet när vi började, dock måste molnen skingrat sig för jag är knallbrun på armarna och ansiktet! Kraftigt trött efteråt så jag däckade ett par timmar, tror jag fick i mig för lite vätska då jag inte riktigt förstod att solen kom fram i full styrka.

Nu är tvätten hängd, vätska intagen i massor, kaninen ompysslad och myggorna har smaskat på mig! Allt känns toppen utom det sista.

Maken han vaxar Volvon, den behövde kärlek och då mår gubben bra också – perfekt kombo!

This entry was posted in Fritid and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *