Thailand – äntligen här

Så kom dagen när vi skulle flyga till Thailand! Sonen packade sitt kvällen innan, så välorganiserad resväska att min såg ut som kaos! Maken började packa 2 timmar innan avresa, lite i senaste laget kan jag tycka. Svärmor hämtades dagen innan, så trevligt!

Avresa

Makens vän kom för att köra oss till Arlanda, tyckte vi hade gått om tid när vi åkte hemifrån 2,5 timme innan flyget skulle gå… Det vi inte visste var att “go go gate” redan var 2,5 timme innan avgång och att kön till passkontrollen var jättelång! Inte konstigt att vi var ensamma vid incheckningen, de andra stod redan i passkön.

Hann i alla fall, dock utan shopping, räkmacka och toabesök!

Kontroll

Trodde det var 12 timmars flygning så det här var en positiv överraskning!

Hade helt OK platser på planet långt bak, ett par barn med myror i brallan framför oss men alla mindre barn skötte sig fint.

På andra sidan planet hade de en mutresa med en massa gubbar/grabbar. “Reseledaren” var en högljudd Göteborgare, säljare och fylld med testosteron och skulle impa på kunderna som han hade med sig. Riktigt pinsamt blev det när han vägrade sitta ner med säkerhetsbältet under turbulens och stewarden fick ryta i två gånger åt han. Ingen bra reklam för firman för självklart hade han reklamtröja på sig. Jag är tacksam att vi satt på andra sidan av planet och inte bredvid tönten som stod upp och snackade i 8 av 10 flygtimmar!

Flygningen gick bra, jag och maken sov lite men sonen somnade aldrig tyvärr. Maten var helt OK också, men självklart flygplansmat.

Framme i Thailand

Taxi var beställd och hämtade oss på flyget, över 2 timmars taxiresa efter 10 timmar på flyget var inte så kul, så vi somnade till alla tre. Hann dock se moppar körde åt fel håll, inga hjälmar och gärna flera personer och hundar på samma moppe. Lastbilar med öppna flak är till för att transportera människor som inte får plats inne i bilen, säkerhetsbälte används självklart bara av turister. Varningsskyltar för elefantpassage såg jag två stycken, men ingen elefant tyvärr.

Kom fram utan missöden till vårt inhägnade området, en fiskeby utanför Rayong, MaePhim. Alla hus ser likadana ut så jag lär väl inte hitta rätt hus utan hjälp, om inte bilen är hemma då vi är de enda med bil och MC. Syrran och farsan som varit här en vecka redan tog emot oss med öppna armar.

Maken gick och sov efter frukosten medan vi andra bytte om och hoppade i poolen och mös i solstolarna. Självklart somnade jag efter en stund, och sonen gick in och la sig och somnade.

Bananerna är små

Små söta bananer ingick i frukosten

I vår pool

Farsan och sonen i vår pool

Blev hämtmat till lunch, mycket godare än flygplansmat! Sen drog jag och syster ner till byn för en timmes massage, lätt och fin massage till mig, inte redo för thaimassage! Vaknade till tre gånger av att jag snarkade till, jag snarkar väldigt sällan men vid massage gör jag det ofta! Kul att kunna bjuda på ett skratt till massöserna!

Hämtade grabbarna och åkte ner till byn för lite middag på pizzerian, jag åt en chicken GordonBlue och sen var fantastisk!

Tidigt hemma och tidig sänggång, sov utan problem till halv 7! Lite egen tid, kaffe och lyssna på fåglarna, sån härlig start på dagen!

Myser i skuggan

Sitter och myser i skuggan vid huset. Bakom mig är den gemensamma poolen och sen havet.

Utsikt

Utsikt från uteplatsen, ja, det är havet där bakom!

Hade en kanon första dag i värmen!

This entry was posted in Familjen, Fritid and tagged , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *