Träningsapp – finns det någon komplett?

Jag vet inte hur många timmar jag har lagt ner på att hitta en bra träningsapp, det verkar inte finnas någon som är komplett!
RunKeeper – toppenapp när jag är ute och går/småjoggar, älskar att veta hur långt jag gått även när jag inte PowerWalkar!

20130627-180312.jpg

Testade en ny app idag, kändes riktigt bra att ha en träningskompis/coach när jag gjorde övningarna. Det bästa med ny app är att det blir nya övningar som jag inte brukar köra och då tar det som bäst känns det som. Fick bara appen att prata tyska, men jag förstår när den räknar och tror att den peppar mig att orka hålla ut de sista repetitionerna också!
Det som gjorde mig lyrisk var att man kunde lägga till egna övningar i en kalender, alldeles fantastiskt bra och precis vad jag letat efter! MEN… alla mina fina maskiner som jag brukar köra på gymmet får jag bara tillgång till om jag köper PRO! Det kändes inte värt det helt plötsligt, det var ju inte 22:- i engångskostnad direkt!

20130627-181654.jpg

Hittade ytterligare en app, den verkade dessutom ha koll på gymmen och vissa gym är ihopkopplade med appen och det lät ju toppen, här måste ju alla mina fantastiska träningsmaskiner finnas! Laddade glatt hem Virtual Traniner med stora förhoppningar, så många styrkeövningar, måste ju finnas alla mina maskiner, dessutom så tränar jag på SATS och det bör ju vara anslutet…

20130627-182609.jpg
Väldigt få av mina maskiner fanns med, det var mest snören, kroppen och boll som användes även i styrkeövningarna, så den här appen är redan avinstallerad.

Har även testat träningsdagboken som hänger ihop med Dumbbell.se, men där får jag ingen bra överblick så den är jag inte heller nöjd med.

Hittade ytterligare en ny app men den behöver jag utvärdera. Här kan jag lägga in övningar och hur många kg och hur många reps, men… Man trycker på start och stopp och det innebär alldeles för mycket fokus på appen och telefonen och för lite på själva träningen känns det som. Någon som har erfarenhet av GymPad och har någon uppfattning får gärna kommentera.

Just nu lutar det åt den dyrare appen, behöver något mer än mitt Nike Fuelband för att att hålla motivationen uppe, styrketräningen ger nästan inget utslag på den och det är riktigt tråkigt på en annars sjukt rolig “pryl”. Har haft min i över ett år och anväder den dagligen. Hade ett uppehåll på drygt två månader då jag körde Fitnessfighten och sen förla den, men det kallas för olycksfall i arbetet.

This entry was posted in Träning, mat och hälsa and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *