We went to Paris

Så var det dags för årets weekend, planen var en varje år, bara vuxna. Men nu var det några år sen vi kom iväg av olika anledningar.

I år blev det Paris, en av mina drömresor även om november kanske inte är mysigaste månaden värmemässigt.

Air France började med att fråga om vi ville vara volontärer, gå på planet sist och kanske ta nästa flyg. Alla flygbolag överbokar, känns konstigt då jag aldrig fått frågan om jag vill chansa och kanske ta nästa plan!

Kom fram med allt bagage och letade taxi, kom fram en kille som kunde fixa en stor taxi till hotellet för 60 Euro, tåget! Höll på att krocka/bli påkörda flera gånger, så är det i Frankrike 🙂

Betalade och fick telefonnumret till Bebe så vi kunde ringa när vi skulle hem, sen tog han sin tyskreggade bil och åkte vidare. Bra svarttaxi, fast det visste vi ju inte först O:-)

Kallt och blåsigt, men hotellet var riktigt fint och stan sevärd!

image

Liten hiss på hotellet

I hissen rymdes max 3 personer, vi bodde 4 trappor upp så jag gick oftast.

image

Utsikten var inte den roligaste, rakt in i polarnas rum, men vi var inte i Paris för att glo ut från hotellfönstret!

Första kvällen blev det mat på en uteservering, inglasat och med värme i taket, men fortfarande ute! Hittade sen en lite pub/café med udda lampor.

image

Älskar lampan på nedre bilden, hänger nog bara i eltrådarna!

Dag 2 dags för Eiffeltornet, nere i Tunnelbanan kom en skummis och skulle snabbsälja enkelbiljetter. Vis av gårdagens svarttaxi tackade vi nej och började fippla med biljettmaskinen, fattade inte hur jag skulle klicka, men biljettmannen kom fram och och hjälpte oss, han var alltså inte skum 😀 2-dagarskort i 3 zoner blev det och det var verkligen valuta för pengarna.

image

Hissarna var trasiga när vi kom fram till tornet, men öppnade som tur var efter en liten stund. Kul skämt: Vi kanske kan betala 5€ för att få gå upp, var ett skämt tills vi såg att det var ett alternativ?!

Vågade mig högst upp, så högt att illamående och tårar i ögonen kom. Men efter en stund gick det bra, en stund… Fotade lite och gick sen ner en trappa där det var glas, då var höjdskräcken helt borta!

Tänkte gå till Triumfbågen, gick en bit men det var ruskigt kallt så vi kröp ner i Tunnelbanan och åkte en station. Gick rakt in i turistfällan och gick in på närmaste restaurang… Inte direkt billigt, men oj så gott och då blev det prisvärt!

image

Sen råkade vi gå förbi Louvren, vi gick inte ner men njöt över hur vackra pyramiderna var!

image

Eftersom vi skulle fira vår 50-åring den här dagen så begav vi oss ner till Seine för en båttur med middag. En helt fantastisk kväll!
image

En toppenresa, trots kyla och typ ingen shopping så blev det en galet fantastiskt kulturell resa!

This entry was posted in Fritid and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *