Varg i Södertörn – Södertörnsvargen

Så häftigt att vi haft en varg i Södertörn hela sommaren – Södertörnsvargen! En norsk tik försedd med GPS-halsband och nu verkar det som att det finns en hane här också, vilken lycka!

Några får har strukit med, flera månader efter att det var känt att vargen var här! Om man har tamboskap/husdjur och vet att vi har ett rovdjur här så bör man ju skydda sina djur! I mitt tycke har vargen lika stor rätt att vara här som den vackra räven som tog vår kanin!

Sista tiden har vargen observerats i området där jag bor, väldigt spännande när man har katt, en utekatt! MEN djuren känner nog av att vargen är här för vår utekatt är inne större delen av dygnet, går bara ut för att uträtta sina behov. Glad att han gott ner i vikt så kanske han kan hoppa upp i träd om vargen skulle vilja försöka äta upp han!

Har en gammal gymkompis som bor en bit från mig som älskar djur, vet ingen som lyckats dressera en katt men det har hon. Självklart var hennes lycka fullkomlig den dagen när hon fick “träffa” Södertörnsvargen”!

Kickan Nikolic är utöver hund-/katt-tränare fotograf och här är en underbar bild som hon tog på vargen.

Vacker bild på en vacker bild. Fotograf: Kickan Nikolic

Själv har jag ingen längtan efter att träffa vargen, och jag uppskattar att katten är inne så mycket som han är nu. MEN jag tycker fortfarande att vargen är välkommen till Södertörn!

This entry was posted in Okategoriserade and tagged , . Bookmark the permalink.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *